Häng mé på Party

Häng mé på Party är en kryssning anpassad för personer med funktionsvariation. Underhållningsprogrammet är speciellt utformat för att passa dig och dina kompisar. 


Varje år bokar vi två kända artister men vår målsättning är att hälften av underhållningen ska vara av artister med funkionsvariation.

Våra deltagare har även möjlighet att själva stå på scen i vår omtyckta karaoke eller varför inte sjunga tillsammans med Time Machine på stora scen. 

På båten har vi tillgång till samtliga handikapphytter och har Relaxavdelningen till förfogande för de som behöver extra utrymme vid dusch och hygien. Vi gör en bedömning på vilka som har störst behov av handikapphytt och försöker lösa rumsfördelning så det funkar för alla.


Ni har två partykvällar ombord och en dag i Helsingfors om så önskas, annars finns fullt med aktiviteter ombord även på dagen.. Ät och drick gott, shoppa loss och ha bara jättekul tillsammans med människor från hela Sverige.


Varmt välkomna till Häng mé på Party

Mattias och Carina med samarbetspartners

Häng mé på Party- Historik

Nöjen & Co AB startade verksamheten 2002 dvs för snart 20 år sedan. Grundaren Carina hade tidigare  arbetat inom  produktion av nöjen och underhållning. Därför var det ett naturligt steg  att starta upp sitt eget och vidareutveckla verksamheten inom dessa områden vilket hon nu gjort under flera decennier.

 Tillsammans med flera olika samarbetspartners arrangerades med stor framgång flera olika nöjesevenemang, nöjesmässor på fartyg och lokala sommarfester i folkparker. Bokning av artister och annan underhållning för andra nöjesarrangörer har också varit en stor del av företagets sysslor. Under 5 år ägde och drev företaget restaurang- och nattklubbsverksamhet på Oléo i Växjö.

Redan 2003 föddes idén till att skapa ett evenemang för personer med någon slags funktionsnedsättning. Idén kom från en vän som i många år jobbat inom omsorgen och som såg en stor brist av nöjesevenemang och resor för denna grupp i samhället. Nöjen+resor? Vad passar bättre då än en kryssning och 2004 sjösattes ”Häng Me på Party – dansa och kom loss!” på Silja Line med Silja Symphony och sen dess varit en succé år från år.

Torleif Torstensson, sångare i Torleifs orkester var en nyckelperson till att resan blev en sådan succé. Han namngav,

marknadsförde och spred information om resan runt landet. Torleifs tillsammans med Arvingarna var de band som underhöll under den första kryssningen 2004. Det har nu gått 17 år och konceptet har sen dess utvecklats till där vi är idag.